måndag 12 mars 2012

Täckta yngel


Jag hade varit och gjort en snabbkoll hos bina. När jag kom tillbaka till köksträdgården fick jag se detta! Jodå alla fyra samhällena hade klarat vintern, och den här bilden visar också ett levande bevis att det är full fart på bina. Ett av samhällena fick en burk med honung som lite hjälp i starten. De andra hade gott om foder kvar. Alla fyra drottningarna var igång med att lägga ägg och alla fyra hade redan täckta yngel. Jag har varit lite orolig att drottningarna satte igång lite för tidigt med tanke på att det behövs pollen som foder till larverna, men som synes så har detta bi pollen på benen. Jag såg också i någon av kuporna ett bi som hade en full last med pollen som omsorgsfullt packades ner i en cell.

Efter det kunde jag inte låta bli att fröså lite. Det blev lite paprika- och tomatfrö. Möjligen lite för tidigt men plantorna får väl stå kvar inne, lite längre.

Växthuset närmar sig beställningsdags. Det mesta har fallit på plats. Beställningen kommer att gå till Alvros Träväxthus  Växthuset kommer att målas vitt och glasen kommer att bli lite smalare än vad som är vanligt idag. Allt för att det ska likna växthus som de kan ha sett ut förr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar